Kaki Pawagam

Kaki Pawagam

Kaki Wayang Yang Tegar

Breaking

BIRD OF PREY 2020 REVIEW DAN SINOPSIS

February 11, 2020
BIRD OF PREY 2020 REVIEW DAN SINOPSIS

bBirds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn


SINOPIS Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

It's open season on Harley Quinn when her explosive breakup with the Joker puts a big fat target on her back. Unprotected and on the run, Quinn faces the wrath of narcissistic crime boss Black Mask, his right-hand man, Victor Zsasz, and every other thug in the city. But things soon even out for Harley when she becomes unexpected allies with three deadly women -- Huntress, Black Canary and Renee Montoya.

Bird Of Prey atau nama panjangnya Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn  merupakan kesimbungan sambungan filem Suicide Squad. Itulah pertama kali aku mendengar nama Harley Quinn teman wanita Joker.

Dalam filem ini Harley Quinn telah berpisah dengan Joker dan ia telah berputus asa dan tidak tahu nak buat apa. Akhirnya beliau telah mengumumkan kepada semua Gotham City bahawa dia telah berpisah dengan Joker.

Ramai pihak yang mahu membunuh Harley Quinn. Dan pada masa yang sama, penjahat ganas iaitu Black Mask atau Roman Sionis telah mengugut Harley untuk  mencari seorang budak yang mencuri berliannya bernama Cassandra jika ia mahukan perlindungan darinya .

Mahu tak mahu Harley terpaksa bantu Roman dan menculik budak tersebut. Dalam filem ini juga terdapat watak Dinah Lance yang menjadi pemandu Roman telah bekerjasama dengan detektif bernama Montoya menyelamatkan Cassandra. 

Selain itu ada babak pembunuh pnah iaitu Huntress yang membalas dendam kematian keluarganya.
Jika dilihat banyak siri penceritaan yang pelbagai dalam filem ini tapi intipatinya ialah menyelamatkan budak kecil ini. Harley yang bersifat ganas pun tak mampu membunuh budak ini.

REVIEW  Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

Rating yang boleh diberikan pada filem ini adalah 4/5. Sebelum ini aku nak katakan kategori filem ini ialah 18SX iaitu ganas dan tak sesuai ditonton oleh kanak-kanak. 

Dalam filem ini aku tabik pada pelakon membawa watak Harley Quinn yang pakar menunujukkan ekspresi muka kekecewaan tetapi ditutupi oleh gaya pelawaknya yang ganas. Namun dalam  hati kita tahu dia kecewa. Hebatkan!!

Filem ini bukanlah filem yang sangat berat dan jika anda berharap ia sehebat Justice League atau Avenger ianya memang meleset sekali. Ia sebuah cerita santai yang mudah dan ganas. Dan bukan semua yang akan suka sedemikian tetapi untuk aku ia menarik.

Melihat bagaimana Harley belasah pengganas dan kerjasama Harley dengan rakan-rakan barunya Huntress, Black  Canary dan Montoya memang terbaik. Aksi-aksi mengejar Roman dengan motor juga amat menarik.

Filem ini juga mempunyai unsur jenaka yang memang kelakar. Sekarang ini jika filem adiwira tak ada unsur kelakar memang tak sah. Kalau tak bosan kau menontonnya.

Tak banyak yang dapat aku katakan tentang filem ini yang bermula dengan kekecewaan Harley ditinggalkan oleh Joker, kemudian ia membawa dirinya yang terumbang-ambing, kemudian dia ditangkap penjahat Roman untuk menculik budak kecil bernama Cassandra yang mencurinya berliannya, kemudian dia dan rakan-rakan barunya bertarung selamatkan budak tersebut. Isi cerita yang tak berat.

Kalau anda hendak melihat filem yang santai dan mempunyai kelainan serta melayan kegilaan Harley. Inilah filemnya....






NEW MOVIE FEBRUARY 2020

January 30, 2020
NEW MOVIE FEBRUARY 2020

Sonic the Hedgehog (2020)


Sonic the Hedgehog (2020)

SONIC THE HEDGEHOG is a live-action adventure comedy based on the global blockbuster videogame franchise from Sega that centers on the infamously brash bright blue hedgehog. The film follows the (mis)adventures of Sonic as he navigates the complexities of life on Earth with his newfound human best friend Tom Wachowski (James Marsden). Sonic and Tom join forces to try and stop the villainous Dr. Robotnik (Jim Carrey) from capturing Sonic and using his immense powers for world domination. The film also stars Tika Sumpter and Ben Schwartz as the voice of Sonic.






Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (2020)

Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (2020)

After splitting up with The Joker, Harley Quinn and three other female superheroes - Black Canary, Huntress and Renee Montoya - come together to save the life of a little girl (Cassandra Cain) from an evil crime lord.





The King's Man (2020)

The King's Man (2020)

As a collection of historys worst tyrants and criminal masterminds gather to plot a war to wipe out millions, one man must race against time to stop them. Discover the origins of the very first independent intelligence agency in The Kings Man, directed by Matthew Vaughn, coming to theaters February 2020.





BAD BOYS FOR LIFE REVIEW AND SINOPSIS

January 24, 2020
BAD BOYS FOR LIFE REVIEW AND SINOPSIS
BAD BOYS FOR LIFE

Filem yang lama dinantikan iaitu francais Bad Boys yang bertajuk Bad Boys For Life. Filem ini khas untuk otai-otai lama yang pernah menonton filem ini dan satu kerugian jika tidak melihat filem terakhir francais Bad Boys ini.

Filem terkahir Bad Boys ialay tahun 2003 dan baru tahun ini ia dutayangkan lagi. Wow!!! 17 tahun telah berlalu aku melihat filem terakhir mereka.

SINOPSIS BAD BOYS FOR LIFE
Bercerita tentang Mike Lowrey (Will Smith) dan Marcus Burnett (Martin Lawrence) yang sudah menjadi seorang datuk . Marcus ingin menjalani kehidupan seperti biasa dan pensiun, sedangkan Mike ingin menjadi Bad Boy yang menjatuhkan penjahat, ingin lebih gans dan tidak pernah romantis.
Sampai ada yang mencoba membunuh Mike dan kembali ke permainan berbahaya. Armando sampai dikirim oleh Isabel untuh membunuh orang yang bertanggung atas kematian kartel Aretas.
Mike membantu Marcus untuk menangkap pembunuh. Sampai mereka menemukan identitas pedagang senjata yang ternyata digunakan untuk upaya pembunuhan.

Filem ini ialah sebuah kisah balas dendam kisah 17 tahun yang lalu dimana Mike telah memberkas Miami Kartel dadah yang terkenal dan memenjarakan kekasih dan isteri kartel Arenas ke penjara iaitu Isabel.

Isabel telah menggunakan anaknya untuk membunuh Mike  tetapi tidak berjaya membunuh cuma berjaya mencederakanya. Mike berusaha untuk menangkap pembunuhnya dengan bantuan kumpulan elit AMMO.

 REVIEW BAD BOYS FOR LIFE

Kekuatan filem ini sudah tentu lagu Bad Boys mereka semenjak filem pertama hingga terakhir. Trademark yang kita tak boleh lupakan, dan aku pun memenag tak lupa..hahaha. Filem yang sudah mempunyai trademark sedemikan sukar untuk lari dari menontonnya.

Kedua sudah tentu watak Mike dengan gaya fighternya dan hensem manakala Marcus  pula ialah gaya kelam kabut tapi banyak menyelamatkan Mike. Ada unsur komedi dan pershabatan selama 25 tahun mereka sebagai rakan polis tetap utuh dan istimewa.

Filem ini sudah tentu filem yang terakhir sebab umur Will Smith 51 tahun dan Martin pula 54 tahun tidak mengalakkan mereka berlakon filem lasak lagi. Atas sebab ni anda kena tengok filem ini.

Keganasan filem ini dari awal sudah ditunjukkan oleh Isabel yang membunuh pengawal penjara dan kemudian keganasan yang pelbagai lagi ler. Memang ganas filem ini sebab tu ia 18sx. dari mula hingga habis memang penuh aksi terutama Mike yang cekal mahu mencari pembunuhnya itu.

Filem ni aku tak mahu review banyak-banyak sebab memang wajib tengok ...

Rating  filem ini aku berikan 5/5 sebagai tanda salute teraksir francais ini.  Jom nyanyi lagu Bad boys.... dan misteri filem ini ialah rupanya Mike ada anak lelaki...siapakah itu?