Monday, April 23, 2018

Kong : Skull Island



Hari ini menonton filem terbaru King Kong yang dinamakan Kong : Skull Island.

Aku rasa dah beberapa kali aku melihat filem King Kong ini, filem King Kong yang terbaik ialah filem pertama ia kena tangkap. Akhirnya mati kena tembak...

Jalan cerita King Kong ini semua orang dah tahu, cuma persoalan untuk kami peminat filem ialah apa kelainan filem ini dan paling penting grafik cinema dengan teknologi terkini.

Filem ini berkisar tentang Dr.Randa dengan bantuan askar pengiring berdasarkan latarbelakang tahun 1973. 

Telah pergi ke pulau yang baru dijumpai dan mereka dikejutkan dengan kemunculan King Kong. Maka bermulalah pengembaraan mereka yang terselamat.

Dalam filem ini juga memperlihat kepentingan Kong dalam menjaga keamanan Skull Island dari cicak raksasa.

Filem ini rating dari Kaki Wayang ialah 4.8/5. Sebuah filem yang menarik dan boleh ditonton.

Cuma kelainan dalam filem ini ialah Kong tidak ditangkap malah beliau ditolong oleh manusia menentang cicak raksasa yang menyerang Kong.

Sepanjang filem ini pelbagai binatang raksasa yang mereka mesti hadapi dan juga bertemu dengan orang asli Skull Island.

Filem Kong : Skull Island ini memang terbaik dan memang mempunyai kelainan dari segi grafik cinema yang menghidupkan watak Kong.












Read More

Sunday, April 22, 2018

J Revolusi


 J Revolusi
Hari ini kaki wayang menonton filem Melayu yang di war-warkan filem aksi tèrbaik.

Dan memang filem ini filem aksi Melayu terbaik selain Polis Evo yang pernah aku tonton.
Kekuatan filem ini adalah para pelakonnya yang membawa watak dengan baik sekali.

Zul Ariffin aku tabik 20 kali kerana menjiwai watak sebagai hero, adik dan anak serta rakan seperjuangan dalam pelbagai persepsi kejiwaan yang mendalam pada penonton.

Azad Jazmin lawaknya memang terbaik sebagai pakar IT unit UTK yang menceriakan suasana panas filem aksi ini. 

Aksi stuntman yang ditunjukkan memang mendebarkan dalam filem J Revolusi ini. Farid Kamil dan Zul Ariffin bergaduh memang best.

Aksi pergaduhan memang ala-ala filem aksi barat dan tidak terasa kekok langsung. Memang hidup aksi yang dilakonkan oleh semua pelakon.

Aku paling suka melihat aksi gaduh Zul Ariffin dan Izara Aishah yang memang real. Izara Aishah bab bergaduh memang best, macam ada skil..

Perjalanan cerita filem J Revolusi ini dari mula hingga akhir terbaik. Dari adik Jay yang diculik hingga Jay mencari konco-konconya serta menculik Han Isaac yang membawa watak yang menyakitkan hati nampak kesinambungannya.

Aku tak der komen negatif nak berikan pada filem ini. Semuanya terbaik ler...
Rating yang patut diberikan ialah 5/5. Filem yang setanding filem barat.
Filem wajib tengok oleh semua rakyat Malaysia.

SINOPSIS
Mengisahkan tentang Jay Zulkarnain yang merupakan seorang ketua pegawai Unit Tindakan Khas (UTK). Pasukannya begitu digeruni penjenayah kerana kepakaran mereka berdepan musuh. Konflik bermula apabila adik Jay, Dian (Nur Fazura) yang juga seorang ejen ditangkap oleh pengganas misteri. Dalam misi menyelamat adiknya itu, Jay terperangkap dan dituduh membunuh seorang rakan setugasnya. Tercetuslah pelbagai konflik dan insiden mengejutkan yang menghantui Jay.

PELAKON
Zul Ariffin sebagai Jay Zulkarnain
Iedil Putra sebagai Jiman
Izara Aishah sebagai Eddie
Farid Kamil sebagai Andra
Nur Fazura sebagai Dian
Azad Jazmin sebagai Skodeng


Read More

Saturday, April 21, 2018

Singam 3


Singam 3

Sebuah lagi filem kesinambungan filem Tamil  yang meletup iaitu Singam kini telah mengeluarkan sequal ketiga iaitu Singam 3.

Disebabkan aku dah melihat sequel Singam 1 dan Singam 2 secara tak sengaja dan kelainan si Singam ini menyelesaikan masalah jenayah melibatkan ahli politik dengan cara yang tersendiri memang aku tabik!!.

Dan lebih  menarik perhatian, si Singam  dan anggota polis yang lain bersatu hati menentang musuh yang pada mulanya kita tahu ia takkan menang tapi mahu tak mahu si Singam ini terpaksa menggunakan cara lain mengalahkan mereka.

Singam atau Singa terkenal dengan tanmparan singa tak berbayang dia...hehehehe. Sekali tampar mahu terpusing 4 klai di udara baru jatuh ke tanah!!
Belum bab dia mengunakan tendangan dia, sekali tendang tembus batu bata orang yang kena tendang tu.

Dalam Singam 3 ini, penyiasatan kali ini melibatkan luar negara iaitu Autralia. Dan advance si Singam kali ini .

Singam 3 juga ada membuat penggambaran mereka di Malaysia dan paling penting iaitu klimaks filem ini.
Okay, berapa rating untuk filem ialah 5/5. Sejak kebelakangan ini aku suka kasi rating melampau...hehehe

Permulaan cerita ini pada mulanya slow sikit tapi tetap ada aksi yang melampau. Selepas interval ia mula meningkat apabila si Singam menunjukkan belangnya..hingga mamat jahat Vittal mati dia bunuh !!



Plot
The film starts with tremble in Andhra Pradesh parliament where long pending murder case of city commissioner Ramakrishna (Jayaprakash) is being discussed where home minster K. Satyanarayana (Sarath Babu) proposes to bring DCP Durai Singam (Suriya) from Tamil Nadu police to solve the long pending case. Initially being attacked by Madhusudhana Reddy's (Sharat Saxena) men at railway station at arrival Durai Singam bashes them out and joins the Visakhapatnam police force under CBI pretending to be casual and not serious about the murder case Durai Singam secretly investigates the case from all aspects. Mean, while Durai Singam is being followed by Vidhya (Shruti Haasan) whom is a journalist from Andhra Pradesh tracking Durai Singam in disguise as student applied for IPS exams. Durai Singam initially says divorced his wife Kavya (Anushka Shetty), but secretly contacts her. Later, after suspicion of Subba Rao (Robo Shankar) it is told to be play to avoid Kavya from attacks from suspects of murder case. But, finally finding Reddy is behind the murder in series of investigation decides to wipe out goondas in Vispakhapatnam along with arresting Police officers involved in murder of commissioner. After, tracking a suspect he come across to know illegal dumping of Bio-waste and E-Waste from Australia by Vittal Prasad Thakur Anoop Singh a wealthy businessman from Australia and son of central minster Ram Prasad (Suman) who works as master mind behind dumping of Wates from Australia in Vishakhapatnam by help of Reddy and his staff Rajeev Krishna (Kamalesh). When the commissioner tried to expose this to media he was brutally killed by Reddy and his subordinates. This is proved by witness from commissioner's driver Mallaya (Jeeva Ravi) and school teacher (Joe Malluri) who lost his granddaughter in toxic smoke caused by burning wates from Australia in nearby dumpyard. When Durai Singam attempts to arrest Reddy and Vittal Prasad with help the witness and evidence collected. But, Reddy's men kills the school teacher and warns Durai Singam that he destroy his whole family from Australia if he further investigates the case. The rest story is how Durai Singam takes over Vittal Prasad and his men. At the climax, Durai Singam kills Vittal in the forest.
Singam 3
SINGAM 1
Read More

Friday, April 20, 2018

The Great Wall


The Great Wall


Hari ini menonton filem terbaru The Great Wall lakonan  Matt Damon memang terbaik. Rating yang boleh diberikan pada filem ini ialah 4.9/5.

Rating bukan 5/5 penuh hanya satu sebab iaitu aku tak mahu menyokong kononya orang barat akhirnya menyelesaikan masalah raksasa Taotie yang menyerang China selama 2 abad.  Itu yang aku menyampah lihat filem barat ini, hanya 2 orang omputih boleh selamatkan satu China..

Selain itu semuanya terbaik dengan cinematografinya yang terbaik serta teknik peperangan menentang raksasa Taotie cukup mendebarkan.

Filem The Great Wall mempunyai kelainan yang ketara ialah teknik peperangan yang aku katakan. Tombak yang menakutkan serta pisau yang keluar dicelah-celah tembok memotong raksasa.

Serta pasukan elit penerjun wanita yang bertugas membunuh raksasa dari naik ke tembok besar China. Perlawanan hero dengan raksasa yang memang menarik.

Selain itu melihat mereka menangkap raksasa Taotie dalam usaha untuk menkaji kelemahan mereka dengan magnet yang dibawa oleh hero kita dari barat.Di China pada masa itu magnet tak der kot..hehehehe,

Serta melihat belon udara yang digunakan untuk mengejar raksasa tersebut yang telah terlepas ke bandar China.

Manakala watak jahat filem The Great Wall iaitu raksasa Taotie digarap dengan baik sekali. Memang ganas raksasa ini dan jumlahnya memang cukup banyak hingga mengerunkan. Ratu raksasa pula dilindingi oleh raksasa yang mempunyai pelindung yang kuat.

Selain itu dalam filem ini juga memupuk semangat kepercayaan yang memberi kekuatan pada tentera ini. Bagaimana mereka mengorbankan diri mereka untuk menyelamatkan yang lain.

Pelakon handalan Hong Kong Andy Lau juga berlakon dalam filem serta beberapa pelakon Hong Kong yang lain.

Aku mencadang anda melihat filem ini, aksinya memang cukup berlainan dari filem-filem aksi yang lain apatah lagi melibatkan zaman dahulu penggunaan senjata lama yang unik serta hebat.


Film Review: Matt Damon in 'The Great Wall'

Reviewed at UA KK Mall, Shenzhen, China, Feb. 15, 2016. Running time: 104 MIN. Original Title: "Chang cheng."

Production

(China-U.S.) A China Film Co.,Wuzhou Distribution,  (in China), Universal Pictures (in U.S.) release of a China Film Co., Le Vision Pictures, Legendary Pictures, Universal Pictures presentation of a Legendary Pictures, Atlas Entertainment production. (International sales: Universal Pictures, Los Angeles.) Produced by Thomas Tull, Charles Roven, Jon Jashni, Peter Loehr. Executive producers, Jillian Share, Alex Gartner, E. Bennett Walsh. Co-producers, Yong Er, Eric Hedayat, Alex Hedlund.

Crew

Directed by Zhang Yimou. Screenplay, Carlo Bernard, Doug Miro, Tony Gilroy based on the story by Max Brooks, Edward Zwick, Marshall Herskovitz. Camera (color, widescreen, HD), Stuart Dryburgh, Zhao Xiaoding; editors, Mary Jo Markey, Craig Wood.

With

Matt Damon, Jing Tian, Pedro Pascal, Willem Dafoe, Andy Lau, Zhang Hanyu, Eddie Peng, Lu Han, Lin Gengxin, Junkai Wang, Zheng Kai, Cheney Chen, Xuan Huang, Yu Xintian, Liu Qiong. (Mandarin, English dialogue)















Read More

Thursday, April 19, 2018

Dr. Strange


hanif idrus blog
Semalam menonton filem terbaru Marvel iaitu Dr. Strange. Kalau dilihat dari rating global Dr. Strange mendapat 7.1/10. Iaitu satu pencapaian yang agak menarik.

So untuk menentukan filem ini layak mendapat rating sedemikian, aku pun menonton filem Dr. Strange ini. 

Rating peribadi Kaki Wayang ialah 5/5. Aku berani memberikan rating sedemikian kerana filem ini merangkumi aspek perasaan, emosi dan juga aksi yang hebat.

Dari permulaan Dr. Strange sebagai doktor pakar yang ego hinggalah beliau mengalami kemalangan yang menyebabkan tangannya cedera dan menenggelamkan kariernya sebagai pakar bedah.

Beliau mencari alternatif untuk memulihkan tangannya dan menjumpai satu kultus yang bernama Kamar Taj yang boleh memperbaiki tangannnya secara rohaniah.

Tetapi rupanya Kamar Taj, merupakan sebuah kumpulan mistik yang menjaga dunia ini dari gangguan mistik dimensi dunia lain.

Dan Dr.Strange secara tak langsung terbabit dalam pertelingkahan kuasa mistik ini apabila bergaduh dengan salah seorang mahaguru kultus yang beralih kepada kuasa gelap.

Pertempuran demi pertempuran memang menarik dalam filem Dr. Strange ini. Pening juga melihat kuasa yang digunakan oleh mereka ini. Bangunan senget-senget serta bergerak memang maveles.

Latihan Dr. Strange yang di kelola oleh Pendeta Purba telah banyak mengajar Dr. Strange menjadi lebih rendah diri.

Banyak betul aku nak ceritakan dalam filem Dr. Strange ini. Permainan emosi serta lawak selamba oleh pelakon utama drama TV Sherlok Holmes sebagai Dr. Strange memang menjadi.

Jom tonton Dr. Strange..
Marvel sekarang ini banyak betul keluarkan adiwira-adiwira baru yang buat aku pening dan lagi pening kesemua adiwira Marvel ini berkait rapat...
Macam dalam filem Dr. Strange ini, babak terakhir filem ini. Dr. Strange ada jumpa Thor pasal mencari Odin...
Read More

Wednesday, April 18, 2018

Kabali


Kabali
Sebagai peminat filem tegar, aku hari ini menonton filem Tamil meletup lakonan Super Star Rajnikath iaitu Kabali.

Kabali 80% difilemkan di Malaysia mengisarkan Kabali gangster dari geng 00 yang telah dipenjara 25 tahun atas kesalahan jenayah.

Keluarganya di bunuh oleh Tony Pua dari geng 43 serta pengkhianat dari ahlinya sendiri.

Dari filem ini bermulalah babak Kabali cuba menewaskan Tony Pua serta pengkhianat bangsanya yang cuba membunuhnya.

Selain itu usaha mencari isterinya telah membawa perjalanan cerita ini ke Thailand dan India.

Cerita ini ranking oleh kaki wayang ialah 4/5. Aksinya yang bersahaja serta gaya Rajnikath memang terbaik. Itulah salah satu sebab aku hendak menonton filem Kabali ini.

Walaupun dah tua tapi tubuhnya masih sado...hehehehe. Cara berlawan Kabali memang lain dari yang lain, ganas dan tiada perkemanusiaan sesuai dengam watak gangster geng 00 kepimpinannya.

Aku menangis sikit apabila melihat pertemuan Kabali dengan isterinya yang berpisah selama 25 tahun di temukan kembali. Sedih ohhhh!!

Babak-babak dalam filem ini juga menceritakan permulaan bagaimana Kabali menjadi gangster serta kasih sayang Kabali kepada isterinya.

Babak terakhir adalah babak klimaks pergaduhan maksimum geng 00 dan 43 yang memperlihatkan lakonan Rosyam Noor sebagai orang kanan Tony Pua. Banyak juga babak yang dilakonkan oleh Rosyam Noor...Terbaik!!!!

Dalam filem ini ayat popular ialah Magizhchi iaitu bagus. Itu aku hairan apahal kat dalam facebook ada ayat ini rupanya ini trend mark Kabali... Faham sahaja jer gaya Rajnikath bila menyebut ayat trend mark pasti menjadi ikutan.

Kabali

Aku cadangkan menonton filem ini, memang terbaik dan paling penting ia difilemkan di Malaysia serta ramai pelakon kita yang berlakon dalam filem ini..

Dalam sehari filem ini telah mengaut 400 chore di seluruh dunia dan tidak disalahkan filem India Kabali ini kini merupakan filem terletup di dunia..

Aku kasi 4/5 kerana aku bandingkan teknik perfileman Kabali dengan filem barat memang berbeza. Aku tahu trend mark filem lakonan Rajnikath memang berbeza.. 

Tapi aku kena ambil standard yang mengambil kira aksi, cinematografi serta jalan cerita.








Read More

Tuesday, April 17, 2018

Train To Busan



Apabila cerita tentang filem Korea ajer, mulalah menjadi viral di Malaysia.

Baru-baru ini filem Korea terbaru iaitu Train To Busan telah menjadi sebutan dan impak yang baik di kalangan penonton filem.

Aku pun tidak mahu ketinggalan menonton filem ini. Rating yang dapat aku berikan ialah 4.9/5.

Aku bukan peminat Kpop walaupun seisi rumah keluarga aku peminat drama Korea. Tapi filem ini memang menarik.

Permulaan cerita Train To Busan ini pada mulanya agak lambat. Bosan juga ler menonton konflik anak dan bapa. Bapa heronya Gong Yoo terpaksa membawa anak perempuannya Soo Ann ke Busan untuk melihat ibunya di sana.

Cerita bermula apabila hero bersama anaknya menaiki keretapi ke Busan dan secara tak sengaja penumpang yang dijangkiti telah masuk ke keretapi tersebut.

Bermula dengan seorang pesakit hingga menjadi zombie telah menjangkiti hampir keseluruhan penumpang keretapi tersebut.

Bermulalah kisah survival kesemua penumpang yang ingin menyelamatkan diri mereka dari serangan zombie ini.

Jalan cerita ini survival mereka amat menarik. Tak senang duduk kau dibuatnya apatah lagi kalau menonton di screen besar memang terjeri-jerit kau dibuatnya.

Untuk pengetahuan, zombie Korea ini amat berlainan dengan zombie omputih yang jalan lambat dan boleh mati tembak di kepala.

Zombie korea ini boleh berlari dan takkan mati kalau kena tembak. Hanya dibakar sahaja mereka akan mati. Dan zombie ini kaku jika berada di tempat gelap.

Filem Train To Busan ini banyak mengajar tentang pengorbanan terhadap isteri, anak dan orang lain. Sikap tolong menolong serta kekecewaan banyak di terap dalam filem ini.

Kenapa aku kasi rating 4.9 sebab endingnya amat tragis. Dan bukan sahaja endingnya amat tragis tetapi sepanjang filem ini berjalan, kita tak dapat mengagak apakah perkara yang seterusnya akan berlaku.

Filem sebeginilah yang menarik minat aku. Train To Busan adalah sebuah filem yang terkeluar dari norma-norma filem kebiasaan.

Pelakonnya memang maveles terutama pelakon kanak-kanak yang bijak bermain emosi. Hebat betul pelakon kanak-kanak itu. 

Saya cadangkan anda menonton filem ini. Berkisar dalam keretapi serta sedikit diluar tetapi perasaan anda semasa menonton filem ini pastinya 200% di layar kaca filem ini.












Read More

Monday, April 16, 2018

Independence Day Resurgence



Kaki Wayang menonton filem terbaru kesinambungan Independence Day lakonan Will Smith.

Dan kini selepas 20 tahun, Independence Day Resurgence muncul kembali. Dimana selepas 20 tahun, bumi telah menggunakan teknologi makhluk asing dalam membangunkan dunia.

Malah bumi telah menyusun pertahanan untuk kedatangan makhluk asing.

Namun malangnya semua pertahanan bumi tidak berguna dan mereka dijajah semula. Bermulalah peristiwa melawan makhluk asing tersebut.

Cuma dalam filem ini, ruginya Will Smith tidak berlakon dalam filem ini. Semua pelakon asal dalam filem pertama ada kecuali beliau.

Walau bagaimanapun kaki wayang berikan ranking 3/5 kepada filem ini.

Jalan cerita hingga aksi dalam Independence Day Resurgence ini agak biasa sahaja. Kita dah menonton banyak filem makhluk asing maka harapan untuk melihat kelainan filem ini agak membara. Namun ia gagal memberi kelainan itu.

Kemusnahan bandar kalau dibandingkan filem 2012 ianya lagi hebat dari Independence Day Resurgence.

Kalau nak bandingkan kapal penjahat lagi hebat kapal filem Star Trek.

Kalau nak bandingkan melawan ratu makhluk asing itu lagi hebat filem Predator.

So tiada apa yang baru dalam filem ini. Tapi berbaloi tengok sebab ia padat dengan aksi. Cuma kalau nak kelainan minta maaf lerr..hahahaha.

Aku rasa kalau Will Smith ada mungkin ia berlainan sedikit kot.
Selamat menonton filem Independence Day Resurgence.












Read More

Sunday, April 15, 2018

Ola Bola Filem Penuh Patriotik


Ola Bola

Ola Bola merupakan sebuah filem bertemakan sukan arahan Chiu Keng Guan dan dibintangi oleh JC Chee, Luqman Hafidz, Saran Kumar Manokaran, Marianne Tan, Katrina Ho, Bront Palarae dan Frankie Lee.

Filem Ola Bola ini mengisahkan mengenai kegemilangan pasukan bola sepak kebangsaan Malaysia sewaktu berjaya memasuki Sukan Olimpik Moscow 1980.Filem ini dijangka bakal ditayangkan kepada umum pada 28 Januari 2016.

Untuk filem Ola Bola ini kaki wayang  terpaksa berikan rating 5/5 bukan sahaja jalan ceritanya menarik tetapi seni sinematografinya juga terbaik. Malah ia memberi kesan patriotil yang mendalam selepas menontonnya.

Ola Bola
Pemainnya legenda ini lahir semasa aku berumur 7 tahun, memang agak asing kerana aku dilahirkan dengan nama legenda Supermok. Namun semangat filem Ola Bola  menyuntik semacam perasaan cintakan negara ketika menontonnya.

Filem Ola Bola   langsung tidak menyentuh soal agama mahupun bangsa tetapi ia berbicara tentang setiap manusia di dunia ini sama sahaja. mempunyai masalah yang sama dan memerlukan kasih sayang dan sokongan keluarga. Tidak kira kau melayu, cina atau india.

Melihat telatah adik Muthu bertiga yang sangat nakal sangat mencuit hati. Melihat mereka memanjat stadium Merdeka semata-mata ingin melihat abang mereka.

Watak utama Tauke seorang berbangsa cina berusaha menyatukan kumpulannya. Jatuh bangun beliau dalam mencapai cita-citanya aku rasa di zaman sekarang ini, ramai tak sanggup laluinya.

Apabila melihat Tauke sanggup mengeluarkan wang simpanannya bagi membantu Muthu membuat aku sebak. Dah lama sangat aku tak melihat atau menonton dalam filem Ola Bola perbezaan kaum langsung tiada. Kita semua adalah serupa.


Filem Ola Bola  sebeginilah harus di pupuk dan dilihat oleh semua anak bangsa Malaysia. Aku yakin sesiapa yang menonton filem ini pasti akan terusik semangat patriotiknya.

Tahniah buat pengarah filem Ola Bola  ini kerana anda bukan sahaja mempunyai jalan cerita yang baik tetapi garapan patriotiknya memang awesome.

Kata-kata terhebat filem Ola Bola ini  " Kalau Kita Kalah, Biar Kita Kalah Sama-Sama" dan kata Muthu kepada Ali " I Cover You, You Cover I"


Ola Bola
Read More

Saturday, April 14, 2018

Mat Moto -Kami Mat Moto Bukan Mat Rempit


Mat Moto -Kami Mat Moto Bukan Mat Rempit
Kaki Wayang baru sahaja menonton filem Mat Moto -Kami Mat Moto Bukan Mat Rempit arahan Pekin Ibrahim aku kasi ranking 3/5.

Mat Moto -Kami Mat Moto Bukan Mat Rempitsebuah cerita perjalanan mamat ini bernama Al yang mencari 4 buah helmet rare di 4 buah negeri iaitu Trengganu, Kelantan, Pulau Pinang dan Melaka,

Pelakon sampingan semuanya hebat-hebat belaka iaitu Pekin Ibrahim, Shaheizy Sam, Syamsul Yusof, Faizal Hussein, Rosyam Nor, Cat Farish,

Tujuan Al mencari helmet tersebut adalah untuk memenuhi impian rakan baiknya yang terbunuh akibat salah faham masyarakat yang memukul rakannya ketika berlaku kemalangan.

Kaki Wayang tidak mahu bercerita secara detail tentang filem Mat Moto -Kami Mat Moto Bukan Mat Rempit ini. Perjalanan cerita ini secara peribadinya amat menarik ala-ala filem Cina The Journey yang popular dahulu. Dimana beliau berjumpa dengan semua geng Mat Moto dalam misi mencari helmet dan setiap negeri yang dipergi mesti dilakonkan oleh pelakon hebat!!

Mat Moto -Kami Mat Moto Bukan Mat Rempit  yang merosakkan jiwa filem ini ialah seni sinematografinya yang agak lemah. Dalam filem pengembaraan dan kesesakan Mat moto disetiap perjumpaan di negeri-negeri ini seolah-olah dipersiakan seninya.

Sepanjang perjalanan beliau tidak salah dikatakan banyak pemandangan landskap yang boleh diambil serta fokus kepada Al semasa beliau memandu motor RXznya.

Kita ambil mudah bandingkan teknik sinematografi The Journey dengan Mat Moto -Kami Mat Moto Bukan Mat Rempit. Memang jauh berbeza.

Namun itu pandangan peribadi Kaki Wayang, tetapi jika anda menilai perjalanan filem ini ia mempunyai nilai yang tersendiri dan cuba memeprkatakan bahawa Mat Moto bukannya semua Mat Rempit. Tak salah saya katakan pendangan masyarakat mungkin akan berubah terhadap Mat Moto ini apabila menonton filem ini.

Kaki Wayang: Mat Moto -Kami Mat Moto Bukan Mat Rempit
Read More