Kaki Pawagam

Kaki Pawagam

Kaki Wayang Yang Tegar

Breaking

NEW MOVIE AUGUST 2019

July 15, 2019
NEW MOVIE AUGUST 2019

Dora and the Lost City of Gold Movie


 Having spent most of her life exploring the jungle with her parents, nothing could prepare Dora (Isabela Moner) for her most dangerous adventure ever – High School. Always the explorer, Dora quickly finds herself leading Boots (her best friend, a monkey), Diego (Jeffrey Wahlberg), a mysterious jungle inhabitant (Eugenio Derbez), and a rag tag group of teens on a live-action adventure to save her parents (Eva Longoria, Michael Peña) and solve the impossible mystery behind a lost city of gold.



Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw Movie




Ever since hulking lawman Hobbs (Johnson), a loyal agent of America's Diplomatic Security Service, and lawless outcast Shaw (Statham), a former British military elite operative, first faced off in 2015’s Furious 7, the duo have swapped smack talk and body blows as they’ve tried to take each other down.

But when cyber-genetically enhanced anarchist Brixton (Idris Elba) gains control of an insidious bio-threat that could alter humanity forever — and bests a brilliant and fearless rogue MI6 agent (Vanessa Kirby), who just happens to be Shaw’s sister — these two sworn enemies will have to partner up to bring down the only guy who might be badder than themselves.





Annabelle Comes Home Sinopsis

July 05, 2019
Annabelle Comes Home Sinopsis
Ed and Lorraine Warren
Annabelle Comes Home adalah sekuen filem Conjuring tentang pasangan Warren Ed and Lorraine Warren yang terkenal melawan syaitan. Dalam filem ini Annabelle Comes Home aku rasa adalah penutup untuk patung berhantu Annabelle yang cukup sinonim dengan peminat Conjuring ini.

Jika anda pernah menonton  Annabelle Creation 2017 iaitu bagaimana patung Annabelle ini dicipta dan filem Annabelle Comes Home ini adalah penutup bagaimana Annabelle telah dikurung dan terlepas. Jika anda bukan peminat sekuen Conjuring tak salah aku ada 7 sekuan pasti anda akan blur sekejap tetapi jangan risau ia tidak mengena dengan filem-filem lain. Untuk kisah Annabelle ini filem pertamanya ialah pada tahun 2014. so termasuk yang ini ada 3 filem tentang Annabelle. OK, tamat sejarah tentang filem ini..hehehehehe.

Annabelle Comes Home bermula apabila pasangan Warren membawa pulang patung Annabelle untuk dikurungkan dan semasa perjalanan membawa pulang mereka hampir maut. Rupanya patung Annabelle ini seperti yang dikatakan oleh Lorraine ia adalah "She a beacon of others spirits" bermaksud Annabelle ini berkuasa menarik semua roh berkumpul.

Setelah sampai di rumah mereka, Annabelle telah disucikan tapi gagal maka ia terpaksa di kunci di almari kaca khas dari Gereja Trinity barulah kuasanya dapat dibendung.

Nak dijadikan cerita ialah pasangan Warren mempunyai tugas luar dan telah memanggil pengasuh mereka iaitu Mary Ellen menjaga anak perempuan mereka Judy semasa ketiadaan mereka. Pada masa yang sama rakan Mary Ellen iaitu Daniella juga membantu menjaga Judy.

Untuk pengetahuan Judy juga mempunyai keistimewaan sama seperti emaknya dapat melihat roh yang mati dan ini membuatnya risau tetapi beliau tidak memberitahu sesiapa.

Cerita bermula apabila rakan Mary Ellen iaitu Daniella telah menyelinap masuk ke kamar simpanan mistik pasangan Warren dan secara tidak sengaja telah membuka pintu kaca yang mengurung Annabelle. Tujuan beliau ke kamar Warren ialah untuk mencari artifak agar beliau boleh berjumpa dengan roh ayahnya. Namun beliau tidak ketahui yang beliau telah melakukan satu kesilapan besar dengan membebaskan Annabelle.

Annabelle Comes Home ini berkisar tentang 3 watak  iaitu Judy, Mary Ellen dan Daniella yang telah diganggu oleh semua roh yang terdapat kamar rahsia tersebut. Seperti yang dikatakan oleh emak Judy, Annabelle ini adalah suar pemanggil roh telah mengejutkan semua roh jahat dalam kamar trsebut dan mengganggu mereka bertiga.

Memang teruk mereka diganggu oleh roh jahat tersebut dari hantu pengantin, serigala neraka dan pelbagai lagi, Cara untuk menyelesaikan masalah mereka ialah mencari Annabelle dan kurungkan semula di almari kaca. Namun ia bukan tugas yang mudah. Filem ini banyak berkisar tentang Judy yang mempunyai kuasa istimewa melawan roh jahat.

Tak perlu aku jelaskan suspen filem ini dari mula hingga akhir. Memang suspen giler ler..hehehehe. Dapatkan mereka mengurung semula Annabelle ini. Rating filem ini aku berikan 4/5, agak rendah dan pertengahan kerana aku dan menonton semua kisah Annabelle ini dan kadar ketakutannya dari rating 10 aku kasikan 5 yer... Ketakutan melihat filem ini bergantung pada masing-masingn punya pandangan. Sebab aku kasi 5 untuk kadar ketakutan sebab aku pernah melihat filem lagi seram.
Tapi semasa aku menonton filem ini , ada sorang lelaki dalam panggung menjerit..ketawa satu panggung...mungkin kadar ketakutan untuk lelaki 9/10 kot..ahaks.

Rating keseluruhan 4/5 ialah kisah filem ini berkisar dalam rumah sahaja dan watak Judy memang menyakinkan. Pelakon yang cukup baik.







Spider-Man: Far From Home Sinopsis

July 05, 2019
Spider-Man: Far From Home Sinopsis
Spider-Man: Far From Home Sinopsis
Filem terbaru Marvel yang baru ditayangkan iaitu Spider-Man: Far From Home merupakan filem kedua siri Spiderman ala marvel Avenger. sudah tentu semua pihak mahu menonton filem ini apatah lagi peminat Avenger.

Filem ini berkisar selepas kemenangan Avenger melawan Thanos dan kemunculan kembali manusia yang telah dilenyapkan selama 5 tahun. Manusia yang lenyap ini digelar The Blip dimana apabila mereka kembali selepas 5 tahun, umur mereka masih lagi tidak berubah tetapi rakan-rakan mereka yang tidak hilang telah berusia lebih 5 tahun.

Peter Parker masih lagi bersedih atas kehilangan Iron Man iaitu gurunya itu yang telah menyelamatkan nyawanya. Dalam filem ini makciknya May telah mengetahui Peter adalah Spider Man kalau anda melihat dalam filem pertamanya itu.Happy iaitu orang kuat Tony Spark banyak membantu Peter dalam filem ini.

Spider-Man: Far From Home kena dengan tajuk kerana aksi perlawanan mereka ialah diluar Amerika iaitu di Venice, Prague dan London. Dimana Peter mengikuti lawatan sambil belajar kelasnya ke luar negara. Pada masa yang sama Nick Fury beberapa kali menelepon peter tapi tidak dilayan kerana Peter mahu menumpukan perhatian memikat MJ wanita yang disukainya. Pelbagai rancangan telah dirancang untuk memikat MJ namun semua tergendala apabila Nick Fury telah memaksa Spiderman menolongnya melawan makhkluk dari dimensi lain iaitu Elemantal  iaitu Hydron adalah penguasa atas air, Hellfire adalah pengguna api, Magnum adalah penguasa Bumi dan Zephyr adalah angin.

Beliau telah berkenalan dengan pejuang dimensi yang melawan Elemental iaitu Beck atau Mysterio yang telah mengalahkan bumi dan angin dan Spiderman terlibat membantu Mysterio semasa ia melawan Hydron di Venice. Memang best melihat pertarungan Mysterio melawan Hydron sambil dibantu oleh Peter yang secara tak langsung terpaksa membantu menyelamatkan orang awam.

Nick Fury telah meminta Peter membantu mereka melawan musuh terakhir iaitu Hellfire yang akan menyerang Prague teapi Peter menolaknya kerana ia mahu menumpukan perhatian pada MJ. Namun Nick Fury telah menukar jadual lawatan kelas mereka ke Prague.

Mahu tak mahu ia terpaksa membantu Mysterio melawan Hellfire dan perlawanan tersebut memang awesome. Dan mereka berjaya mengalahkan Hellfire. Semasa membantu Mysterio melawan Helffire ada satu alatan tercampak dan dijumpai oleh MJ.

Sebelum itu Peter juga telah menerima hadiah dari Tony Stark iaitu cermin mata tetapi di dalam cermin mata tersebut ia adalah super komputer bernama EDITH yang diserahkan oleh Tony Stark kepada Peter dimana ia menguaso Sekuriti Global Stark Industri. Power ahhh!!!

Setelah mengalahkan Hellfire, Peter berpendapat bahawa ia tidak layak memegang kuasa yang terlalu EDITH lalu ia telah menyerahkan pada Mysterio tetapi rupanya Mysterio adalah pihak jahat. Bagaimana Peter mengetahuinya ialah apabila MJ tunjukkan alat yang berupa projektor. Rupanya makhluk dimensi Elemantal adalah teknologi hologram yang senagaja di lakonkan oleh Beck.
Spiderman ingin memberitahu Nick Fury dengan segera, lalu pergi ke Berlin tetapi beliau telah dikalahkan oleh Mysterio.

Setelah dikalahkan beliau telah meminta Happy membantunya kerana semasa pertarungan dengan Mysterio beliau secara tidak sengaja telah memberitahu bahawa MJ dan sidekicknya Leed ketahui tentang penipuan Mysterio. Dimana Mysterio telah menukar lawatan kelas mereka ke London. Mysterio berniat untuk melakukan serangan terakhir di London setelah menguasai EDITH dan pada masa yang sama ia akan membunuh rakan Spiderman.

Spiderman telah meminta Happy membantunya dan melawan Mysterio di London. Apakah yang berlaku di London? Kena saksi sendiri ler.

Aksi perlawanan Spiderman boleh dikatakan hebat dimana yang pertama di Venice, kedua di Prague, ketiga di Berlin dimana beliau dikalahkan oleh ilusi hologram dan terakhir dan terhebat di London. Sepanjang filem Spider-Man: Far From Home penuh aksi yang menarik. Tak dilupa kostum Spiderman kali ini macam-macam..kat prague warna hitam..

Dan filem ini juga masih kekal dengan sikap blur Peter parker dan komedi yang baik. Memang terbaik!! Tidak dilupakan MJ telah mengetahui Peter adalah Spiderman.
Filem wajib tonton kalau anda peminat marvel.. Rating aku kasi 4.9/5.